Regeringen dansar dålig tango

Jaha då har denna vecka ägnats åt ta tillbaka flera av de förslag man tidigare lagt från regeringens håll. Igår så var det ersättningen till kommunerna för ensamkommande barn. Idag läser vi om att solskatten ska bli lägre.

Börjar vi meFlyktingbarnd ersättningarna till kommunen så vill regeringen sänka dagpengen från 1900 kr till 1450 kr/dag. Kostnaderna är skyhöga för statskassan, men moraliskt är förslaget förkastligt. Man kan inte under flera månader tjata på kommunerna att göra en extra insats, t o m hotat med lagstiftning. För att sedan ändra de ekonomiska spelreglerna och sätta samtliga kommuner i Sverige på pottkanten. Oerhört kortsiktig och obegåvat!

När det gäller solskatten är det ytterligare ett sätt för staten att pungslå framföra allt företag på skatt. Det är ologiskt att försöka minska arbetslösheten, samtidigt som man fördyrar för de som verkligen kan levererar just arbetstillfällen.solar-power-71705__180
Solskatten går ut på att de som bygger egna anläggningar med solceller och konsumerar den elen i sin egna fastighet, ska betala en skatt på detta. Det är som om man odlar tomater och äter dem själv, ska betala moms.
Skatten är fullständigt ologisk och är ytterligare ett argument att Miljöpartiet borde lämna regeringen. Skämmes hela partiet!! Skämmes hela regeringen!

Vi kan nog alla till mans klaga på regeringens alla förslag och återtag. Men det vi inte kan klaga på är underhållningsvärdet på Europas svagaste regering, många felsägningar, klavertramp och allmänna dumheter. Bara ca 730 dagar kvar till val, hela landet ska de inte hinna sänka, hoppas jag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *